Buurtfeest 2017

Schitterend buurtfeest bij De Noabers

koningspaar

De Noabers hebben weer een daverend buurtfeest achter zich liggen.

Vrijdagmiddag 30 juni

Om half zes s’middags had het bestuur van de Noabers alle senioren uitgenodigd om in de feesttent te komen bij de Goma. Hier werden de senioren welkom geheten door het bestuur. Zo konden ze lekker met elkaar koffie drinken en eventjes lekker bijkletsen. Tegen de klok van 18.00 uur kwam Party Centrum Langeler een overheerlijk buffet bezorgen. Onder het genot van een drankje en muziek konden de senioren heerlijk genieten van het buffet.

Tegen  20.00uur was het buurtfeest dan ook voor alle leden geopend. We hadden voor de vrijdagavond een cabaret groep weten te strikken. De Cabaret groep kwam uit Vorden en hete Hoe?Zo! Nou, of dat hun de tent aan het lachen konden krijgen. Het was schitterend. De tent zat tot de nok toe gevuld van jong tot oud.

Zaterdag middag, 1 Juli

Om half 2 kwamen de eerste kinderen bij de feesttent. In volle spanning wachten ze tot de Clown Flop kwam. Omdat het niet zo’n heel mooi weer was, moesten wij de spelletjes binnen in de tent doen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ook stond er buiten in de regen nog een grote stormbaan, waarvan ondanks de regen toch gretig gebruik van werd gemaakt. De Clown maakte met ballonnen een mooi kunstwerk voor de kinderen, ook kregen de kinderen een overheerlijke suikerspin voor geschoteld. Tegen 16.00uur werden de ballonnen opgelaten.

Zaterdag avond:

Om 19:45 uur was er het vogelschieten voor de heren en dames, het jeugdvogelschieten en vogelknuppelen. Het eerste schot werd gelost door de koning van het afgelopen jaar: Wilfried Spiekker. Nu konden de overige schutters zich uitleven op de vogel. Na 253 schoten viel de vogel van zijn stokje, de dader was Dolf Versteege. Dolf koos zijn vrouw Wilma tot koningin.

Bij het jeugdvogelschieten was het ook een spannende strijd.  De trotse jeugdkoning van De Noabers is Lott Hissink.

Of het aan de vogel lag of aan de dames, maar met vogelgooien was het ook een zenuwslopende strijd. Met een schitterende onderhandse worp gooide Maria Berendsen de vogel van de paal.

De volgende prijs winnaars werden bekend gemaakt:

Vogelschieten:

L Vleugel         Andre Teunissen

R Vleugel        Hans Langwerden

Kop                  Gerrit Pelgrum

Staart              Hans Langwerden

Romp              Dolf Versteege

 

Jeugdvogelschieten: Lott Hissink

 

Vogelgooien:     

L Vleugel            Sigrid Barink

R Vleugel           Marieke Teunissen

Kop                    Anne Zemmelink

Staart                Marieke Teunissen

Romp                Maria Berendsen

 

Hierna barste het feest in de feesttent los onder leiding van AahNeeHe. Het duurde dan ook niet lang voordat het feest gedruis los barste. Het feest gedruis ging door tot in de late uurtjes.

 

Toen volgde zondag: het terrein van de Goma weer netjes op ruimen, maar ook hier zie je weer, vele handen maken licht werk.

 

De Noabers kunnen dan ook terug kijken op een schitterend en zeer geslaagd buurtfeest!

De foto’s staan online: kijk maar even in de map  2017 :  Foto’s Buurtfeest